Над сто души са задържани при специализирана полицейска операция в столицата, проведена снощи. Това съобщиха от СДВР, предава БТА.

Проверките се извършват заради последните случаи на саморазправа между мигранти.

В различни столични райони има засилено полицейско присъствие.

"Беше разпоредено от министъра и проведена незабавна СПО с цел проверка на мигрантите, които се намират на територията на столицата. Искам да кажа, че ще бъдем безкомпромисни. Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря, и да има ясна представа как се изпълнява протоколът в тях", коментира пред NOVA заместник-директорът на СДВР комисар Мирослав Данаилов.

"Ще има разположени патрули, съвместно с Жандармерията, на зоните, които е преценено, че са най-уязвими", допълни той и отбеляза, че повечето от задържаните са профилактирани и освободени.

Полицията все още изяснява случая на сбиване на столичния бул. "Витоша" между български граждани и чужденци от петък.

По информация на БНТ двете групи се познавали, като спорът, прераснал в побой, е бил заради момиче, което е бивша приятелка на момче от едната група.

За сбиването са задържани двама, единият е египтянин, а другият сириец.

Има и задържан за сбиването от 8 март. Арестуваният е младеж, откраднал мобилните телефони на единия от пакистанците с британско гражданство.