Мъж оцеля по чудо, след като е бил засечен на магистрала "Хемус" от два автомобила, единият шофиран от млада жена. Инцидентът е станал в края на миналата седмица. След като е бил засечен от друг автомобил, мъжът е полетял в канавката. Колата му се е преобърнала няколко пъти, а шофьорите, причинили инцидента, въобще не спрели.

Пред NOVA пострадалият, синът му и свидетел на катастрофата разказаха какво точно се е случило.

"10 км преди София предприех изпреварване. След като се уверих, че не идва автомобил подадох мигач и започнах да изпреварвам. Поглеждайки отново видях жълт автомобил, който ме приближаваше. Започна да ми присветва с фарове. Веднага се изнесох в другото платно. В колата имаше две момичета. Шофьорката ми показа среден пръст и отмина. Въпросният жълт автомобил наближи следващия, прилепи се и започна отново да присветка. Тогава шофьорът внезапно изви волана вдясно, като навлезе в моята лента за движение. За да не се ударим, извих волана, колата започна да се върти и отидох в канавката. Не помня точно какво е станало, но едно момче ми помогна да изляза", разказа пострадалият Сашко Деянов.

"Колата се превъртя 4-5 пъти. Двамата виновници продължиха към София без изобщо да реагират", добави Дачо Лазаров, свидетел на инцидента.

"Баща ми е с фрактура на лъчевата кост на дясната ръка. Предстои операция. Има множество контузии по цялото тяло. В петък около 14.00 ч. той ми се обади, че е катастрофирал. Момичетата са карали поне с 30-40 км/ч над разрешената скорост. От камери ясно се вижда какво е станало. Колата с двете девойки е жълта "Мазда", с черен капак, с плевенска регистрация. Другата кола е сиво "Пежо" с номер 9111. Имало е още двама свидетели. Апелирам да ни помогнат, като разкажат какво са видели", обясни Ясен Даянов, син на пострадалия, който се опасява, че иначе баща му може да се окаже виновен за инцидента, тъй като не е имало директен сблъсък.