"Виновният за изчезването на Янек Миланов е в ареста, това мога да кажа" - това заяви пред журналисти директорът на полицията в Дупница инсп. Борислав Динев.

Той не посочи име, но единственият задържан до този момент, който е свързан със случая е главният заподозрян Васил Капланов-Каплата, бивш бодигард на избягалите от правосъдието дупнишки бизнесмени Братя Галеви.

Инспектор Динев увери, че по случая се работи активно, претърсванията и огледите продължават.

"Скоро ще бъдат оповестени и нови данни", загатна той.

"Няма никакво забавяне в разследването, времето ще покаже, че съм прав. Цялата група "Тежки престъпления" е работила активно и на 1-и, и на 2-и, и на 3-и до днес", каза още полицейският началник по повод обвиненията на брата на изчезналия мъж, който твърди, че в началото не е направено нищо.

Янек Миланов изчезна мистериозно на 31 юли. Той е видян за последно да се качва в колата на Каплата, с когото имали лични пререкания.

И тази вечер хора се събраха на протест пред полицията в Дупница. Те също смятат, че органите на реда са се забавили много с издирвателните действия.

Срещу Капланов обаче засега няма достатъчно доказателства и срещу няма повдигнато обвинение по случая. Той беше задържан и съдът го остави в ареста Каплата остава за постоянно в ареста заради заплаха за убийство към друг човек.

Магистратите прецениха, че има вероятност Капланов да се укрие или да извърши друго престъпление и затова трябва да остане за постоянно под стража. Обвинението е, че в телефонен разговор е заплашил мъж от Дупница, че децата му ще останат сираци. Поводът за думите на Каплата били интернет публикации на мъжа, който във Facebook групата "Къде е Янек?" написал няколко коментара.

Според адвокатите на Капланов обвиненията срещу него са неоснователни и целят единствено той да бъде държан в ареста, докато върви разследването за изчезването на Миланов, което продължава да се води срещу неизвестен извършител.