Нов директор оглави от днес Областната дирекция на МВР в Хасково, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство. Заместник главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев представи пред ръководния състав на звеното старши комисар Чавдар Георгиев. Досега той бе начело на сектор "Борба с организираната престъпност" в Хасково.

Чавдар Георгиев е роден в София през 1975 година. Завършил е Академията на МВР и Югозападния университет "Н. Рилски" със специалност "Право". Започнал е работа в МВР през 2000 година. Заемал е различни длъжности, сред тях и ръководни, в ГДНП и ГДБОП. Владее английски, немски и руски език. Има множество награди. Преподавател е в Академията на МВР и в Националния институт на правосъдието.

Досегашният директор Любомир Николов се завърна на старата си позиция заместник-директор в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Главен комисар Станев му връчи днес "почетен знак I степен".

Още при посещението си Хасково на 20 март т. г. вътрешният министър Иван Демерджиев посочи, че Николов ще бъде директор на дирекцията само до изборите.