Шефът на КАТ - Казанлък Тодор Николов се е самоубил с един изстрел в слепоочието със служебния си пистолет. Това каза пред журналисти окръжният прокурор Дичо Атанасов във връзка с намереното тяло на началника на КАТ - Казанлък. Намерено е оръжието на самоубийството.

В момента изваждат тялото на мъжа.

От Районна прокуратура-Казанлък уточниха още, че се води разследване по досъдебно производство за престъпление по чл. 127 ал. 1 от Наказателния кодекс - който, по какъвто и да е начин, подпомогне или склони другиго към самоубийство и последва такова.

В хода на досъдебното производство ще се събират доказателства по установяване на всички факти и обстоятелства по случая.

В момента се извършва оглед на местопроизшествие от следовател в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура -Стара Загора, като участва и съдебен лекар. По досъдебното производство предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи, събиране на гласни и писмени доказателства и други действия за установяване на цялостната фактическа обстановка. На местопроизшествието са Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора, и Таня Димитрова, районен прокурор на Казанлък.

Припомняме, че тялото бе открито към 13.00 часа, в местност в близост до с. Бузовград.

Информацията за изчезването на Николов беше разпространена в четвъртък. Той е разведен и живеел със сестра си в Бузовград. Именно тя подала сигнал за изчезването му. Оказа, че липсва служебното му оръжие от касата.

Проведени бяха разговори с негови близки и познати.

По-рано тази сутрин стана ясно, че изчезналият началник на КАТ - Казанлък Тодор Николов е имал сърдечни проблеми, предстояли му прегледи и те са били причина за промяна на поведението му през последните седмици. Това стана ясно от думите на началника на районното управление на МВР в Казанлък Стойчо Крачолов, който говори пред bTV.

Той отрече Николов да е имал служебни проблеми.