Държавната агенция за закрила на детето ще бъде сезирана за случая с 15-годишния тийнейджър, който снощи бе заловен да шофира мощен автомобил в столичния жк "Младост-4", съобщи пред Нова телевизия старши инспектор Цветан Среднев от Седмо РПУ.

Колата, управлявана от непълнолетния и неправоспособен шофьор, бе спряна снощи около 18.40 часа на ул. "Филип Аврамов". По думите на инспектор Среднев екипът на Специализираните полицейски сили към СДВР е отбил автомобила, тъй като на полицаите е направило впечатление, че водачът е видимо ученик. След като е установено, че момчето е само на 15 години, на място е извикан и екип на Седмо РПУ. В колата са пътували родителите на тийнейджъра, а до него е седял 17-годишният му брат. 

"Абсолютно безотговорна постъпка. Колегите са съставили акт за установяване на административно нарушение на майката, която е собственик на автомобила, тъй като водачът е наказателно не отговорен", добави старши инспектор Цветан Среднев.

По думите му автомобилът ще бъде дерегистриран, а регистрационните табели са свалени. Образувана е преписка, която утре ще бъде докладвана в Софийската районна прокуратура.

При проверката на 34-годишната майка на водача е установено, че тя има невръчени фишове на стойност около 3500 лева.