Съпругът на 32-годишна студентка е пребил до смърт с бейзболна бухалка 71-годишния доцент Стефан Нейков в Пловдив, съобщиха от Окръжната прокуратура.

42-годишният мъж е задържан и ще му бъде повдигнато обвинение. Жена му се разпитва, за да бъде изяснено дали и тя е участвала в побоя, след който преподавателят в Аграрния университет в Пловдив е издъхнал.

Доц. Нейков бе открит късно снощи в безпомощно състояние до Военна болница, а по-късно е починал от травмите си. Предстои тройна съдебно медицинска експертиза, но предварителните данни от аутопсията показват, че мъжът има няколко счупени ребра и други тежки травми.

На пресконференция от Окръжната прокуратура в Пловдив съобщиха, че задържаният е заявил, че само е искал да сплаши преподавателя. 32-годишната му съпруга, която учи в Аграрния университет от 2005 г., имала връзка тогава с доц. Нейков, но след това прекъснала образованието си и се омъжила.

Сега поискала да поднови образованието си, което прекъсвала многократно, и се свързала с преподавателя, за да й помогне. Той обаче започнал да я изнудва за секс, твърди в показанията си задържаният мъж.

Стефан Нейков бил примамен уж за среща с младата жена близо до спортна зала на изхода на Пловдив към село Оризаре. На срещата обаче се появил и нейният съпруг, който жестоко пребил преподавателя.

След това съпрузите са закарали пребитият Нейков до автомобила му, който е бил паркиран до Военна болница и са го оставили там.