Двама съпрузи са задържани като извършители на убийството на университетския преподавател Стефан Нейков в Пловдив, съобщава Трафикнюз.бг.

Предполага се, че съпрузите са устроили капан на Нейков. Двамата са извели жертвата на безлюдно място, където му нанесли тежък побой с дървен кол. След това го върнали в града и изхвърлили тялото му край Военна болница, където по-късно е открит от минувачи.

Автомобилът, до който е намерено тялото - сив "Фолксваген Поло", е собственост на сина на Нейков Мотивите за жестокото убийство в момента се установяват, като се предполага, че може да се касае и за любовна авантюра.

Както е известно, 71-годишният мъж бе открит късно снощи в безпомощно състояние до Военна болница в Пловдив, а по-късно е починал от травмите си.

Жертвата е доц. д-р Стефан Нейков, който е дългогодишен преподавал в катедра "Зеленчукопроизводство" в Аграрен университет Пловдив. Работил е и в Институт по растителни генетични ресурси "К. Малков" - Садово. Семеен е, има син, който също е преподавател в Аграрния университет.

Полицията води разследване, а случаят е под наблюдението на Окръжна прокуратура.