32-годишният Христо Кацаров - бивш парламентарен секретар на Министерство на туризма и началник на политическия кабинет на Николина Ангелкова - е кандидат-депутатът от ГЕРБ, който се самоуби в апартамент в столичния жк "Дървеница". 

Кацаров, който е вписан на последно място в бургаската листа на партията на Бойко Борисов за изборите на 14 ноември, се е застрелял преди да бъде задържан. 

Той е бил издирван, след като нидерландските власти са издали европейска заповед за ареста му заради убийството на приятелката му Елена Ганчева, която по неофициална информация е служителка на Европол. 

По информация на бургаския сайт "Виа Понтика" преди месец 32-годишният мъж се преместил в Нидерландия при 31-годишната Елена, която е работила в Европол в Хага и е живеела от 10 години там. За вота на 14 ноември Христо Кацаров се връща в Бургас, но след изборния ден отново отива в Хага. Между него и приятелката му обаче избухва скандал и младата жена е убита, а Кацаров пристига в София. 

Каква е причината за свадата с фатален край не е ясно, но близки на двойката споделят пред "Виа Понтика", че Елена е отказала да приеме предложение за брак от 32-годишния Христо заради отношения с друг мъж.

Снимка: iStock by Getty Images/ГЕРБ

Вчера кандидат-депутатът е бил търсен от униформени на адреса си в Бургас, но не е бил открит. Днес полицаите са установили местонахождението му и при влизане в апартамента на бул. "Климент Охридски", за да го задържат, са го открили мъртъв. От огледа е установено, че Христо Кацаров се е самоубил със законно притежават пистолет.

Разследването по случая продължава.