Кандидат за депутат от ГЕРБ, който е бил издирван във връзка с убийството на служителка на Европол, се е самоубил в София, съобщи БНТ.

Христо Кацаров, който е последен в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Бургас, е бил издирван с Европейска заповед за арест. Тя е издадена от Нидерландия по подозрение, че е убил приятелката си, която е служителка на правоприлагащата агенция на Европейския съюз.

По информация на "24 часа" двамата били на екскурзия в Нидерландия, когато се скарали и Кацаров я убил. След това се прибрал в България.

Групата за издирване установила местонахождението на кандидат-депутата в София и при влизане на адреса, за да го задържи, го е намерила мъртъв. Униформените са установили, че Кацаров се е самоубил. Мъжът се е прострелял със законно притежаван пистолет.

На място се извършва оглед. Районът е отцепен.

От страницата на ГЕРБ-Бургас става ясно, че Христо Кацаров е на 32 години от Бургас. Завършил е "Политология" в СУ "Климент Охридски". Бил е парламентарен секретар и началник на кабинета на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Снимка: ГЕРБ-Бургас