Двама мъже са задържани при разбиването на голяма нарколаборатория в бивша фабрика за пилешки разфасовки в Горна Оряховица.

Акцията е проведена около 20 ч снощи на място в нелегалните цехове, като арестуваните са били "в процес на обгрижване на растенията". Задържаните са 32-годишен от София и 30-годишен от Арбанаси, съобщиха на брифинг пред журналисти от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Снимка: БТА

Предстои задържаните да бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми.

В помещенията на бившата птицекладница в Горна Оряховица се намират няколко халета, едно от които е било приспособено за сушене на готовата продукция марихуана. Там са открити около 14 кг суха растителна маса, чиято цена на пазара е 70 000 лв.

"Бяха намерени още две помещения, в които имаше пълен цикъл на отглеждане на растения, включващи капково напояване, климатици, влагоабсорбатори, лампи, уреди за измерване на температурата и поддържане на определени градуси. В момента на задържане на лицата всичко работеше", каза шефът на ОДМВР ст.комисар Димитър Машов.

Нарколабораторията е действала от около 5-6 месеца.

Снимка: БТА

Това е четвъртата разбита наркооранжериия само от началото на седмицата на територията на Област Велико Търново. Останалите три са в Павликени, Бяла черква и село Осина.

Разследването на случая продължава.