По традиция по време на вечното футболно дерби фенските страсти бяха нажежени, мятани бяха сигнални ракети и футболният сблъсък завърши и с физически. В резултат бяха задържани 28 души, съобщи МВР след мача.

Осем от феновете са арестувани за притежание на наркотици, двама за забранени предмети, други двама заради агресия, един за неподчинение на полицейско разпореждане и 15 запалянковци - за носене на пиротехника.

Единайсет от задържаните от тях са непълнолетни, а сред тях и четирима малолетни.

Дете от Сектор А пострада и беше отведено от стадиона с линейка след вечното дерби "Левски" - ЦСКА, след като агитките на двата отбора от секторите А и Г се обстрелваха със сигнални ракети, съобщи Нова телевизия.

С линейка е била откарана и жена с рана от изгаряне, съобщи бТВ. Запалено беше и знаме на ЦСКА.

Снимки от сблъсъците вижте тук>>

От МВР обаче обобщават, че в резултат на създадената организация от ръководството на СДВР не е било допуснато напрежение и тежки инциденти по време на днешната футболна среща на Националния стадион "Васил Левски" между отборите на ПФК "Левски" и ПФК "ЦСКА".

Ангажимент по охраната на реда на спортната среща имаха частни охранителни фирми, столичните полицаи бяха в готовност да се намесят при възникнала необходимост, напомнят от полицията.

Съгласно предварителния план, след приключване на мача на територията на стадиона бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове. Всички посетители напуснаха без сериозни инциденти, обобщават от СДВР.

Според полицията няма сериозни нарушения на обществения ред по улиците в района и в посоките на изтегляне на феновете на двата отбора.

Сблъсъците и напрежението бяха най-вече през второто полувреме, когато фенове на "Левски" спретнаха истинско меле с органите на реда, които бяха в близост до един от секторите.

Снимка: Булфото

Органите на реда изведоха най-активните участници в създалите се безредици. На пистата се видяха и хвърлени камъни от трибуните. 

Снимка: Булфото

Привърженици на "сините" реагираха остро, след като ракети полетяха към сектора им, както и към ложата на Националния стадион, а стюарди се сбиха със запалянковци.

Към края на мача на стадиона нахлуха и много жандармеристи, които се наредиха около целия терен, както и пред сектор "Б". В южната трибуна стоят най-отдадени фенове на домакините от "Левски", които не бяха никак доволни от загубата на терена.

Снимка: Булфото

Самоделни взривни устройства, множество пиротехнически изделия и ракети са били намерени днес сутринта при извършване на щателни проверки на спортните съоръжения на Националния стадион "Васил Левски" броени часове преди мача Левски - ЦСКА, съобщи на извънреден брифинг преди мача Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" в МВР, цитиран от БТА.

Снимка: Булфото

Георгиев съобщи, че откритите самоделни взривни устройства са били с прикачени дистанционни устройства към тях и тепърва се проверяват камерите на стадиона, за да бъдат открити хората, които са ги поставили. По думите му най-вероятно става въпрос за т.нар. димки.

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото