Сайтът "Биволъ" публикува запис от охранителна камера на улица "Елемаг" в столичния квартал "Изгрев", за който твърди, че показва жестокото убийство на 44-годишния Пейо Пеев от 33-годишната му съпруга Габриела Славова-Пеева и 54-годишната й майка Красимира Трифонова.

"Съществуването на видеозапис на охранителна камера бе широко популяризирано, коментирано и анализирано през последната седмица, както от представители на официалните институции, така и от медиите. След внимателен преглед на видеоматериала, преценихме, че той трябва да стане публично достояние, заради надделяващия обществен и медиен интерес към случая", написаха от "Биволъ" в официалната си страница във Фейсбук.

От сайта уточниха, че публикуваните кадри, които са с продължителност от малко над 4 минути, са нарочно редактирани и отрязани, цензурирани от тях, така че на тях да не се виждат лицата на убийците, нито това на жертвата.

За съществуването на записа стана ясно от определението на Софийския градски съд от заседанието, на което бяха разгледани мерките за неотклонение на Трифонова и Пеева. То протече при закрити врата по искането на адвокатите им, тъй като майката - дипломат от кариерата и бивш консул на България в Тайланд - била обществено известна личност. 

В документа е записано, че от показанията на бащата на жертвата - Орлин Пеев, се установява, че взаимоотношенията между сина му и съпругата му Габриела не са били добри. Именно с цел уреждане на взаимоотношенията помежду съпрузите, свързани с контактите с децата, на 18 януари Пейо имал уговорена среща с Габриела пред нейния дом, който е в блок 308 на улица "Елемаг" в столичния квартал "Изгрев". 

Орлин Пеев твърди, че поради съмнения и опасения за безопасността на сина си, е последвал управлявания от него лек автомобил "Пежо" до блока на снаха си и майка й. През сградата Пеев-старши е видял колата на сина си и е видял как в нея се качва 33-годишната Габриела. 

От определението на Софийския градски съд не става ясно дали бащата е станал свидетел на убийството на сина си. Жестокото престъпление обаче е било заснето от охранителни камери в района, пишат магистратите. Те уточняват, че видеозаписите са иззети, а към веществените доказателства по делото има и множество биологични следи. 

Dir.bg предупреждава, че макар записът да е редактиран, съдържанието му може да разстрои непълнолетни, бременни и по-чувствителни читатели. 

При извършената в Съдебна медицина аутопсия на 44-годишния Пейо Пеев е установено, че причина за смъртта му е "остра сърдечно съдова и дихателна недостатъчност" и съответно "механична асфиксия" от притискане на шията, т.е. мъжът е бил удушен.

Тялото му бе открито на следващия ден - 19 януари, в лекия автомобил, оставен от майката и дъщерята край хижа "Алеко" на Витоша.