Вълна от недоволство в пловдивското село Цалапица след жестокото убийство на 24-годишния Димитър Малинов.

Той изчезна внезапно, след като гостувал на майка си. Няколко дни по-късно тялото му беше намерено близо до мястото, където е изчезнал, заровено в импровизиран гроб.

Снощи в Цалапица десетки жители излязоха на протест. Той бе организиран във фейсбук и почти цялото село се събра пред читалището. 

Протестиращите заявиха, че са потресени каква жестокост е била проявена спрямо младия мъж. Казват, че все още се носят всякакви слухове, но категорично твърдят, че има замесени други и не е самo заподозреният за убийството, който успя да избяга в Германия.

По случая беше повдигнато задочно обвинение на 30-годишен мъж, който е успял да напусне страната няколко дни след убийството на Димитър. "Искаме справедливост, адекватни и навременни мерки. Всеки, който е замесен, участвал или просто премълчал, да бъде показан", обясни протестираща, цитирана от Нова телевизия.

Според хората в селото освен издирвания 30-годишен Рангел Бизюрев, в убийството са замесени двама братя близнаци, както и техния баща. Затова, след като се събраха пред читалището, хората решиха да тръгнат към къщата им. 

Твърди се, че братята преди дни са напуснали селото и са се отправили към Черноморието. Хората от селото смятат, че не е възможно човек да извърши такова по вид престъпление и да зарови труп, без помощта на някого.

Пред къщата на близнаците дойдоха и патрули на полицията.

Хората са недоволни и от липсата на информация дали заподозреният е открит и задържан."Никой не говори за шофьора на колата, в която се качва Димитър. Смятаме, че има съучастници. Искаме полицията публично да цитира името на шофьора", настоя друга протестираща.

Заподозреният не  е нямал личен автомобил.

"Изисква се максимална присъда за извършителя и за останалите лица", подчерта недоволен.

Рангел Бизюрев е обявен за издирване с Европейска заповед. Има данни, че той е напуснал страната и се намира в Германия.

Според протестиращите в разследването е имало забавяне и не са взети навременни мерки, с които престъплението е можело да бъде предотвратено. Те са категорични, че ще излизат на протести, докато получат отговори и настояват за справедливи наказания за извършителя и замесените.

Смъртта на 24-годишния мъж е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян.