46-годишната Лиляна Балабанова, която вчера бе простреляна от бившия си приятел, е подавала жалби в полицията срещу него. Жената е споделяла и пред колегите си, че 54-годишният Кирил Атанасов я тормози, съобщи Нова телевизия.

В началото на годината Лиляна е подала жалба в полицията, а случаят е бил предаден в прокуратурата. Тогава обаче самата тя се отказала случаят да бъде разглеждан като случай на домашно насилие.

Вчера около 15.03 ч. Атанасов влязъл в супермаркета на ул. "Русалка" в Свети Влас, където работи Лиляна, и я прострелял в главата. След това насочил оръжието към себе си и също се прострелял в главата. Двамата са откарани в УМБАЛ-Бургас, като Кирил Атанасов е в тежко състояние с опасност за живота. Мъжът е настанен в реанимация.

Причина за нападението е любовна драма, потвърдиха от полицията. Кирил и Лиляна, които са от Пазарджишко, имали дългогодишна връзка и малък син - Денис. Преди около 15 години обаче се преместили в Несебър, а наскоро се разделили. Според разследващите мъжът планирал покушението предварително.

За късмет куршумът засегнал само областта около ухото на жената. Тя е контактна, предстои й операция.