Окръжната прокуратура в Бургас разпитва свидетели за стрелбата по Петър Низамов снощи, до момента няма привлечени обвиняеми по образуваното досъдебно производство. Това съобщиха от прокуратурата. От обвинението добавиха, че производството е образувано за опит за убийство.

Припомняме, че около 22 часа снощи неизвестни стреляха по 32-годишния Петър Низамов близо до дома му в бургаския комплекс "Изгрев". Той е настанен в болница с наранявания по крака. Няма опасност за живота му.

По случая е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида и степента на телесните увреждания. Назначена е и балистична експертиза, която да определи вида на оръжието, с което е стреляно.

Снимка: Дир.БГ


Както е известно, Перата се прочу с т.нар. граждански арест на мигранти, преминали нелегално българо-турската граница през 2016 г. През лятото на миналата година обаче той беше оправдан затова, че вързал бежанците със "свински опашки". След това Низамов беше обвинен от прокуратурата и за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда по време на най-масовия протест в Асеновград през лятото на миналата година. Тогава бургазлията нападна оператора на bTV Петър Джанаваров.