Софийска районна прокуратура се самосезира след публикации в медиите за насилие между деца в столично училище, съобщиха от държавното обвинение.

Седмокласничка и нейната майка разказаха пред NOVA, че момичето е било нападнато от момче в по-горен клас.

Само седмица след като се мести в ново училище, ученичката се прибира вкъщи с посинено око и видими белези от насилие по лицето. На майка си обяснява, че по-голямо момче я нападнало заради пакетче бонбони. Семейството на ученичката съвсем скоро се завърнало от Англия. Случката се разиграла в столичното 28-о училище в кв. "Красна поляна".

"Бяхме в магазинчето в училището. Купих си желирани бонбони и един от неговите приятели ми взе бонбоните. Аз му казах: "Може ли да ми върнеш бонбоните?", той ми ги върна, а след това това момче започна да ме псува, да ми се дърпа, пита ме дали ще го пия", разказва потърпевшата седмокласника. Попитал я знае ли майка ѝ вечер колко "дърпа". Така приключил спорът в стола. Ученичката влязла в час, а след като свършили часовете ѝ, тръгнала да се прибира, а момчето, което е с година по-голямо от нея, я настигнало.

"Те бяха пет момчета - той и неговите приятели. Той започна да ми прави едно движение с глава, все едно ще ме удари. Слагаше си краката пред моите и искаше да ме спъне. След като излязохме навън, той започна да ме бута и да ми казва "Айде да те видим как се биеш", спомня си момичето. Ударил ѝ шамар, дърпал ѝ косата, след като паднали на земята. По думите на седмокласничката няколко пъти я ритнал в лицето. "След това си ударих главата в стълбите на входа", разказа учепичката пред NOVA.

Майката на можмичето е уведомила директора на училището за случая. По думите му ученикът е с по-буен нрав. Предстои да му бъде направено последно предупреждения за изключване, а родителите му ще бъдат извикани на място.

От Софийска районна прокуратура съобщиха, че проверката по случая е възложена на столичната полиция. Ще бъдат снети сведения от всички лица, които имат отношение към случая.

След събиране на относимата информация, наблюдаващ прокурор ще прецени дали има достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и дали да бъде образувано досъдебно производство.

Подобен случай имаше преди няколко дни в Раднево. Отново в медиите бе публикуван видеоклип, на който се вижда насилие над дете.