Полицията задържа мъжа, пребил жена си в Пазарджик, след като е нарушил съдебна заповед. Арестът е станал в заведение в града, където насилникат седнал да пие с приятели, научи Dir.bg.

Първоначално униформените имали сигнал, че мъжът ще се яви на адрес и го чакала там, но след като получили оперативна информация, че насилникът пие с приятели, веднага взели мерки.

Припомняме, че вчера служители на полицейското управление в средногорския град реагираха на сигнал за нарушаване на забрана за незабавна защита от страна на 47-годишният панагюрец И.И. Въпреки ограничението наложено му от съда той отишъл в жилището на 46-годишната жена, с която живеел на семейни начала, разбил входната врата, нанесъл няколко удара на жертвата си и избягал.

Наложило се потърпевшата да бъде транспортирана за преглед в местната болница, съобщха от полицията в града.

През вчерашния ден нападателят беше издирван от органите на реда, тъй като се укрива, но късно снощи е арестуван. Първоначално е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище. Всички действия са докладвани на прокурор от Районната прокуратура, като предстои срокът на задържане на И.И. да бъде удължен със 72 часа. Спрямо него се води дознание.