Пловдивската полиция обяви за национално издирване 27-годишната Антония Лукова, която предизвика тежката верижна катастрофа със 7 ранени на пътя между граф Игнатиево и село Труд в неделя. Младата психоложка не се е явила днес за разпит и заради това е взета тази мярка спрямо нея, съобщи "24 часа".

Районната прокуратура обяви официално, че именно Лукова е шофирала, след като първоачално беше съобщено, че млад мъж е карал колата. Потърпевши обаче разказаха, че са видели, че жена управлява автомобила, а по-късно записи от камери потвърдиха думите им. Оказа се, че той е поел вината. Любопитното в случая беше, че се тестът за наркотици на въпросния мъж се оказал положителен и той беше задържан след инцидента. Днес той е освободен от ареста.

Щетите от катастрофата са сериозни

Снимка: bTV

За Лукова се знае, че е имала много нарушения на Закона за движение по пътищата заради употреба на алкохол и дрога. По неофициална информация й е била отнемана и книжката. Във фаталния ден тя била на гости на свои близки в Калояново, където е родният й дом. Жители на селото разказаха, че родителите й от дълги години работели в чужбина. Момичето било отгледано от баба си, завършило психология в София и останало там да живее.