Командоси и полицаи влязоха при 57-годишния мъж, баракадирал се в жилището си в кв. Овча Купел в София и го изведоха от дома му. Кризата продължи малко по-малко от денонощие. При операцията няма пострадали.

През това време психолози се опитваха да убедят мъжа да излезе от дома си, но без успех. Той не е ранен и е бил сам в жилището. Твърди се, че има психични отклонения.

Мъжът стреля с пистолет късно снощи и се затвори в апартамента си. След стрелбата полиция блокира жилището му.

Сигнал за буйстващ мъж е подаден на 112 в събота следобед. Вечерта човекът се барикадирал в дома си и заплашил, че ще стреля напосоки. На мястото пристигат за минути линейка, полиция и психолози.

Оказва се, че барикадиралият се мъж притежава газов пистолет. Има психични отклонения и е стрелял с оръжието в дома си. А полицаи и психолози преговаряха с него да се предаде часове наред през входната врата на апартамента. Причината - застрашен е животът му и не бива да бъде притискан.

57-годишният мъж, който се бе барикадирал в дома си в квартал "Овча Купел" в София, се затворил в себе си след смъртта на съпругата си през януари тази година, твърдят съседи.

Снимка: "Булфото"

Жената била инвалид (хипофизно джудже). Според комшиите той преустановил контакт с тях, а някои твърдят, че почнал често да пие повече твърд алкохол. Комшията Николай Стоянов, който живее в съседния вход, каза, че много пъти е канил 57-годишния мъж на по кафе или бира, но той рязко му отказвал с аргумента, че има пари. "Казах му ела да изпием бира, а той сопнато ми казваше "Не, аз имам пари".

Снимка: "Булфото"

Мъжът обаче бил кротък и досега никога не е демонстрирал бурно поведение. Блокът, в който се разиграва инцидента, е същият, в който преди години бе убита свекървата на съдия Нели Куцкова. Извършителите отдавна вече са в затвора.

57-годишният мъж се грижил и за две кучета, казаха негови съседи.

о информация на Нова телевизия мъжът страда от биполярно разстройство и шизофрения, лежал е многократно в психиатрия. През 2015 г. е вадил пистолет в заведение, а преди месеци е стрелял с газово оръжие по тийнейджъри около блока си.

Очаквайте подробности