Двама мъже са задържани в полицията в Карлово след гонка по Подбалканския път. Те пътували в кола, шофирана от 15-годишния син на единия, а след като автомобилът бил спрян се опитали да подкупят униформените, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 1.30 часа тази нощ в района на карловското село Анево полицейски екип подал сигнал за спиране на лек автомобил. Вместо да изпълни разпореждането, шофьорът ускорил и продължил в посока Сопот, където след минути бил спрян принудително от последвалия го автопатрул.

Проверката установила, че зад волана е тийнейджър на 15 години, който вози баща си и вуйчо си, и двамата видимо под въздействие на алкохол. За да осуетят действията на служителите, единият от мъжете им предложил пари за почерпка, а другият направо подхвърлил в патрулната кола банкнота от 50 лева. Извършителите са отведени за едно денонощие в полицейския арест.

По случая е образувано бързо производство. На родителя е съставен акт, че е допуснал неправоспособния си син да шофира, отнети са и регистрационните табели на автомобила.