8 тежкотоварни автомобила с полуремаркета, собственост на петрички бизнесмен, бяха подпалени тази нощ. Окръжната прокуратура в Благоевград ръководи разследване на палеж на имущество със значителна стойност, съобщиха от държавното обвинение.

Сигналът за пламъците, избухнали на частен паркинг между град Петрич и село Първомай, е подаден около 2.30 часа. На място са изпратени екипи на полицията и пожарната, но въпреки усилията на огнеборците осемте камиона, кактои голямо ремарке, са изгорели напълно. 

Иззети са записи от камери за видеонаблюдението в района на местопроизшествието. Проведени са разпити на свидетели. Разследват се няколко версии за причината на палежа.

По информация на местни медии собственик на подпалените ТИР-ове е бизнесменът от петричкото село Михнево Иван Данаилов, известен с прякора си Ванчо Пича. На охранителните камери пък са записани двама маскирани мъже, които носят туби със запалителна течност, а след това опожаряват камионите, пише "Струма". 

Щетите са за над 1 милион лева. Данаилов е един от първите превозвачи в региона, като фирмата му се занимава с международен транспорт.

По случая е образувано досъдебно производство.