55-годишната жена, която беше пребита жестоко и ограбена в центъра на Бобов дол в петък вечерта, е транспортирана до "Пирогов", каза за БНР Ени Лефтеров - главният лекар на болницата в Дупница, където тя беше приета след инцидента. Все още има опасност за живота ѝ, добави той.

Нападателят взел чантата и с документи, мобилен телефон и 30 лева.

Жената, която е служител в администрацията на затвора в Бобов дол, беше нападната в пешеходната зона в центъра на миньорския град. Намериха я минувачи в безпомощно състояние. След разследване, продължило 20 часа, беше арестуван 21-годишен от същия град, който е с мярка за задържане за 72 часа.

Травмите на жената са по лицето, ударена е с твърд предмет: "Целият лицев череп е смачкан и сами по себе си травмите са тежки и за определен период от време има опасност за живота, но да се надяваме, че всичко ще мине добре", поясни д-р Ени Лефтеров.

Фактологическата страна на инцидента в Бобов дол вече е изяснена. Задържаният е направил самопризнания. Грози го присъда от 5 до 15 години, каза зам.-окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски. Преди 4 години, когато е бил непълнолетен, мъжът е бил осъден условно за нанесена средна телесна повреда.