Шофьор с бус удари няколко паркирани автомобила в столичния квартал "Люлин", съобщава NOVA.

Случаят е от нощта на събота срещу неделя. Пред блок в района са ударени три коли, 7 колчета, пътен знак и кофа за смет. След като ги помита, шофьорът продължава да се движи и удря още една паркирана кола.

Спрян е от служители на Девето районно управление, а екип на КАТ-СДВР го е тествал с дрегер. Пробата му е положителна - 2.6 промила алкохол. При инцидента няма пострадали.

По информация на потребителите в социалните мрежи пияният водач дори се е опитал да избяга от местопроизшествието.

"Щетите за инфраструктурата остават за нас данъкоплатците. Надяваме се пострадалите автомобили да имат застраховка", коментира пътният експерт Диана Русинова.

Тя уточни, че трябва да бъде насърчена общината да прилага повече мерки за безопасност на движение, особено около образователната инфраструктура.

"Шофирането под влияние на алкохол и наркотици е проблем за целия ЕС. В България темата е особено чувствителен, тъй като хората си позволяват по-често да нарушават правилата", добави Русинова.

Тя коментира и инцидента с общинския съветник Благовест Георгиев. "Бих насърчила тези, които са го издигнали, да проверяват внимателно хората, които издигат", добави експертът. Тя уточни, че правилният начин в тази ситуация е човекът, който е попаднал в нея да се извини, а не да бяга. "Това, което е направил е скандално, той няма как повече да бъде член на Комисията по безопасност на движение и общински съветник", каза още Русинова.

Пътният експерт добави, че водачи, които са си позволили да седнат пили веднъж го правят и втори път, а винаги това завършва фатално." Ако този човек е имал подобни инциденти се питам как това е допуснато и как този човек е член на Комисията по безопасност на движението", каза още тя.