Полицията извършва проверка по случай, при който мъж с френско гражданство насъскал куче срещу минаваща по улица майка с малко дете в родопското село Полковник Серафимово, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Смолян Цветан Цанков.

Инцидентът за нападнатата от куче млада жена в Полковник Серафимово става известен след разпространен в социалните мрежи видео клип. Кадрите показват видимо нетрезвен мъж и пищяща от ужас жена, опитваща се да се предпази от нападащи я кучета.

Мъжът е французин, живеещ от 2 месеца в къща в селото, обясни кметът Христо Мусорлиев пред БТА.

Жената крещи за помощ и умолява французина да спре кучето си, обяснявайки, че на гърба си има бебе. Чужденецът не се трогва от виковете и продължава да насъсква домашното куче. След нападенията от кучето, собственост на мъжа, към атаката срещу жената се включват още две улични псета. Жената не е ухапана при нападението, тъй като дебели ботуши я предпазили от кучешките зъби, обяснява кметът.

Пристигналите днес на място полицаи не успяха да говорят с французина, който вероятно се укрива в къщата, допълни Христо Мусорлиев.

Предвижда се да бъде потърсен за съдействие собственикът на къщата, обитавана от чужденеца заедно с още двама българи. И тримата нямат адресна регистрация в селото.

Местните жители досега нямат проблеми с чужденците, живеещи в с. Полковник Серафимово, обяснява кметът. Сред обитателите в селото са англичани, италианци, руснаци, украинци, германци, африканка.