Определението "война по пътищата" е придобило буквално изражение в Благоевград, където пешеходец стреля по движещ се автомобил. Причината за атаката с огнестрелно оръжие не е известна към момента, но се предполага, че това, което го е ядосало, е поведението на пътя на водача на леката кола.

Шофьорът разказа пред Нова телевизия, че докато карал, се загледал в таблото на автомобила. Когато вдигнал поглед, видял, че на пешеходната пътека пред него има човек.

"Сложил ръцете в джобовете и с качулка, не ме беше видял дори. Набих спирачки и той се изплаши", разказа за случката Стилиян.

"Спрях, за да му се извиня. Но той тръгна към колата видимо ядосан", допълва младият мъж, затова решил да продължи по пътя си. Тогава чул как се чупи задният прозорец на автомобила му.

"Реших, че ме е замерил с камък. Но мой приятел караше зад мен. Той ми каза, че човекът е извадил пистолет, с който е стрелял по мен", спомня си Стилиян.

Впоследствие се разбира, че мъжът е стрелял с въздушен револвер.

Кой е стрелецът - не е ясно. Стилиян също не успял да види лицето му заради качулката.

Хора от същия квартал се оплакаха, че преди няколко седмици и техните коли са пострадали, след като били простреляли. Те обаче се съмняват това да е дело на един и същи човек.