Метамфетамин е бил открит в мотористкия шлем на 32-годишния Димитър Милков, съобщи "Труд". За пореден път наследникът на певеца, бивш общински съветник и шеф на Първа частна милиция Найден Милков е арестуван. Това се е случило след зрелищна гонка с полицията, съобщиха криминалисти.

Инцидентът е станал преди няколко дни в района на жк «Меден рудник», където Димитър Милков живее. Служители от Четвърто Районно управление - Бургас забелязали, че от стопански двор на ул. «Кооператор» в посока ул. «Въстаническа» се движи моторист. Те подали сигнал, за да го спрат и извършат рутинна проверка. Вместо да се подчини, той рязко увеличил скоростта си и профучал край униформените. Полицаите го подгонили и след десетина минути мотористът загубил управление и бил заловен.

Полицаите веднага го разпознали и съобщили в дежурната част, че това е криминално проявеният и осъждан бургазлия, който на всичко отгоре бил с отнето свидетелство за правоуправление. Той отказал категорично да бъде тестван за алкохол и дрога.

Заради наранявания от пътния инцидент Милков спешно е настанен за лечение в МБАЛ «Бургасмед» без опасност за живота.

При извършения личен обиск на бургазлията в предпазния му шлем е открита торбичка с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/. Освен това задната регистрационна табела на мотора била фалшива.

Той често е залавян с наркотици и е осъждан.