Приятели на обявената за издирване 47-годишна Алена Щерк откриха тяло на жена в района на пречиствателна станция до Батановци, край Перник - по пътя за Радомир. По-рано през деня те се организираха да я търсят. От МВР и прокуратурата все още не могат да потвърдят, че откритото тяло е на IT специлистката. Предстои ДНК анализ.

Източници на БНТ се позовават на роднини на Алена Щерк, според които панталонът, с който е обута, отговаря на този, с който е била облечена в деня на изчезването й. Мястото е отцепено от полиция и в момента оперативно-следствена група и съдебни медици пътуват натам, за да започнат оглед.

47-годишната Алена Щерк беше обявена за издирване от столичната полиция. По непотвърдена информация на 27 май в дома на жената, се е задействал паник бутон. Пристигналите на място полицейски екипи не са установили опит за взлом. Няколко часа по-късно децата на жената са подали сигнал, че тя е изчезнала.

Полицията издирва и чужденеца, с когото Алена е живеела. Името му е Виктор, роден е в Коста Рика и двамата са имали общ бизнес за внос на вина от Италия, странично занимание от IT сферата. Не е изключено мъжът да е напуснал страната. Според приятели на Алена, той често я притеснявал, след като се разделили. Последно я издирвал на парти миналата събота.