От МВР показаха снимки на мотора, с който се е придвижвал Петър Костов-Стъкларя, обвинен като физически извършител на убийството на Станка Марангозова, съобщи БНТ.

Вижте снимките >>

 

Моторът е бил купен от организатора на покушението - подполковника от Националната служба за охрана Борис Иванов чрез обява в интернет. След това е пребоядисан.

Снимка: БНТ

46-годишната Станка Марангозова бе убита на 10 октомври м.г. Тя беше застреляна в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, докато говорила по телефона с приятеля си Динко Геров. Трупът й бе открит именно от него, а до тялото на Станка имаше изкуствена бяла роза. Убиецът остави три гилзи на местопрестъплението, а проектилите бяха намерени в автомобила на Марангозова.

Снимка: Булфото

Вчера от прокуратурата съобщиха, че покушението е дело на организирана престъпна група, която била ръководена от подполковник Иванов. Физическият извършител е Стъкларя, а негов помагач - приятелят му В.П. И тримата бяха задържани, като късно снощи Софийският военен съд остави за постоянно в ареста лидера на престъпната група и убиеца. Помагачът е под домашен арест. По-късно стана ясно, че поръчителят на убийството е доведеният син на бившия социален министър Емилия Масларова - Иво Масларов. Той обаче е напуснал България през март и сега се издирва чрез Интерпол.

След като е застрелял Марагонзова, килърът се е придвижил по предварително определен маршрут до водоем край Чепинци, където е изхвърлил мотора.

Снимка: БНТ

Хората от Чепинци и околните села отдавна говорят че въпросният водоем е пълен с автомобили и мотори на килъри. От десетки години там се копае за инертни материали. Затова е изключително дълбоко, а водата мръсна и мътна. Край Чепинци се изхвърлят и всички крадени автомобили, които служат за други престъпления.