Момче на 17 години е намерено обесено в изоставена къща в близост до дома му в село Вирове, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР.

В петък момчето е било на училище в една от професионалните гимназии в Монтана, а вечерта е трябвало да се прибере при семейството си в село Вирове. Родителите му са го търсили, но не са го открили. Издирването от страна на роднини е продължило и в събота.

В издирването на младежа се включил и 12-годишният му братовчед, който проверил изоставена къща в събота сутринта и останал втрещен от гледката. Детето видяло как безжизненото тяло на Мариян виси на самоделна бесилка, съобщи bulnews.bg.

Предстои аутопсия в болница в Монтана. От ОД на МВР в Монтана казаха за БТА, че най-вероятно става въпрос за самоубийство, но не се изключват и други версии. Причините за трагедията все още се изясняват, обявиха от полицейската дирекция.

17-годишният тийнейджър е от многодетно семейство от ромски произход. В селото определят момчето като ученолюбиво, добро и отзивчиво и нямат обяснение какво го е провокирало да вземе решението да сложи край на живота си.

"Той е от добро семейство. Бащата е работлив. Наскоро купи още една къща, която започна да ремонтира, за да остави на децата си. Просто не мога да повярвам. Цялото село е в шок", коментира кметът на Вирове Валентин Колов.