Крупен обир на пари, злато и оръжие от дома на един от най-заможните бизнесмени в Самоков. Крадците са нахлули с взлом в къщата на Васил Стоянов, който се занимава с дърводобив и е бивш общински съветник от ДПС и "Евророма".

Навръх Василица, позната като ромската Нова година, Васил Стоянов, семейството и всичките му работници празнуват. Докато няма никой в имота освен кучето Доби, извършителите нахлуват с взлом. Крадците чупят един от прозорците на къщата и влизат. 

"Знаели са, че отсъстваме, защото това се е случило между 21 и 23:30 часа вечерта. Ние сме могли всеки момент да се приберем. Може би е могло да бъде по-лошо - да се срещнем. Могло е да се случи най-лошото - тия хора като са тръгнали да крадат, те са готови на всичко", каза Васил Стоянов пред bTV.

"Цялата къща е била претърсена, разхвърляни са неща от гардероби от шкафове, така че по скоро действията са били хаотични, в непозната обстановка. От гардероб на втория етаж от метална каса е взета сумата от около 10 000 лева, по данни на заявителя , законно притежаван пистолет и 200 грама златни накити", обясни гл. инспектор Филип Благоев, началник на РУ-Самоков.

Все още няма задържан, но от полицията казват, че имат насоки за това кои са обирджиите. В имота има множество камери, но нито една не работи от години.