Рано тази сутрин неизвестни засега лица са нахлули в предверие на денонощен магазин за хранителни стоки в столичния квартал "Люлин", съобщава МВР.

Крадците са успели да разбият поставения там терминал за плащане на сметки, в който е имало събрана сума пари. По-късно бе уточнено, че става въпрос за устройство, в което се вкарват пари за различни спортни състезания. Трима маскирани мъже са изкъртили разплащателното устройство и са взели парите. Преди това камерите са били замаскирани. 

"Мъжете бяха маскирани, облечени в черно, с качулки и бяха доста яки. Първо напръскаха камерите със спрей и след 15-ина минути стана и обирът. Чу се страшен шум. Съвсем за кратко отмъкнаха кеша - под минута", разказа пред Нова телевизия Калина - служител в магазина.

Мъжете са действали бързо и организирано. Те са били с кола.

Служителката разказа още, че магазинът е бил барикадиран със стълба, затова и тя и колегите й се разминали само с уплаха.

В момента на мястото на инцидента, който е станал около 5:00 часа, тече оглед. Издирват се и крадците. Все още не е ясно колко пари са откраднати.