Полицейски служители от Павликени и Велико Търново са проверили близо 400 души, събрали се с автомобили в селскостопанското летище край Павликени, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

В събота около 19:00 ч. в Районното управление в Павликени е получен сигнал за придвижване на голям брой автомобили от град Левски в посока Павликени, които са се насочили към местното селскостопанско летище.

Предприети са незабавни действия и са изпратени полицейски екипи в района, с цел недопускане на пътни инциденти и нарушаване на обществения ред. Предполага се, че водачите на събралите се 160 автомобила са възнамерявали да участват в така наречените дрифтове.

След намесата на полицията намеренията им са предотвратени, уточниха от полицията, цитирана от БТА.

В хода на проверката на част от присъстващите на място водачи на автомобили са били съставени 11 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са 14 глоби по фиш, връчени са четири електронни фиша, издадена е една заповед за налагане на принудителни административни мерки.

Образувано е едно досъдебно производство на мъж, шофирал след употреба на наркотични вещества, той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.