Състав на Софийски градски съд остави в ареста сина на олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски-Пол.

Той е задържан в четвъртък вечерта заедно със свой приятел, а при обиска у тях и в джипа им са открити дози кокаин - 4,42 грама , 17,44 грама  амфетамини и 2,31 грама трева, скрити в батерии на фенерче. В залата присъстваше и сестрата на Боевски. Той е обвинен за разпространение на дрога.

Сестрата на Пол-Боевски пред съдебната зала

Снимка: Булфото

 Решенението на съда не е окончателно, в случай че Боевски обжалва делото е насрочено за 11 април пред Софийския апелативен съд.

Самият Гълъбин Боевски беше осъден през 2012 година на девет години и четири месеца затвор в Бразилия за трафик на кокаин, скрит в куфар.

Той категорично отхвърли обвиненията и уточни, че е купил куфара непосредствено преди пътуване. След известен престой в затвора той се прибра у нас, а причините за предсрочното му освобождаване така и не станаха известни.

Името на Пол Боевски нашумя преди 11 години, когато като ученик беше приет в болница, след като се простреля в главата с внесен в училище газов пистолет. Инцидентът стана в двора на 18 СОУ "Уилям Гладстон" на ул. "Пиротска". Тогава самият Пол Боевски твърдеше, че е прострелян от негови съученици - двама братя близнаци. В последствие стана ясно, че това е лъжа.

Случаят доведе до оставката на баща му като общински съветник от ГЕРБ.

 

На път към съдебната зала

Снимка: Булфото