Криминалисти са открили електрически трион, с който е нарязано тялото на 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Трионът е открит в междуетажна площадка в блок в центъра на Бургас, в която е живеел задържаният Диян Дичев, обвинен в съучастие и помагачество в пренасянето и укриването на части от тялото на Юмер Мехмед, предаде БТА.

В пластмасовата част на електрическия трион е намерена тъкан, която ДНК експертиза сочи, че е на Юмер Мехмед. Открит е и нож, който съответства на триона. Намерен е в автомобила, собственост на 56-годишния Станимир Рагевски, който към момента се сочи за физическия убиец на строителния работник. Намерен е мобилен телефон и сим карта, чрез които е проведен разговор за среща между Рагевски и Юмер Мехмед. Това каза на пресконференция днес в Бургас окръжният прокурор на Окръжната прокуратура в града Георги Чинев.

SIM картата е била активна в продължение на 3 години, но с нея не са водени никакви разговори, с изключение на повикване на жертвата - Юмер.

На брифинга присъстваха наблюдаващият прокурор Светослав Маринчев и директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Станимир Рагевски е обвинен и в убийството на 47-годишната брокерка на недвижими имоти Теодора Бахлова. Части от тялото й бяха открити заровени в гробищния парк в Бургас.

Прокурор Чинев каза, че са открити още останки от тялото на Бахлова в градската канализация. Става въпрос за открити зъб, кости и проектилът, вероятно от оръжието с което е застреляна брокерката.

Назначена е балистична експертиза от намерения проектил и се чакат резултати. Всички събрани към момента доказателства сочат, че брокерката е убита заради спор от имуществен характер, посочиха на пресконференцията.

Старши комисар Калоян Калоянов заяви, че към момента няма признания от двамата задържани Станимир Рагевски и Диян Дичев за убийствата, но за разследващите са изяснени мотивите - обещания за обезвъзмездяване, които не са били изпълнени от Рагевски, а жертвите са настоявали за това.

Строителният работник Юмер Мехмед бе обявен за издирване на 4 август. Части от тялото му бяха открити на 11 август в тресавище близо до езерото "Вая" в Бургас. Останките бяха намерени след като Дичев лично е завел разследващите до мястото. Там бяха открити бидони, а вътре в черни чували - части от трупа на Юмер Мехмед. Няколко дни по-късно полицаи откриха и огнестрелното оръжие, с което е убит младият мъж. Пистолетът бе открит в аспирация на заведение в Дома на народната армия в Бургас, чийто наемател е Дичев.

Благодарение на показанията на Деян Дичев се стигна и до разкриването на трупа на брокерката на недвижими имоти Теодора Бахлова. 47-годишната жена бе в неизвестност от 29 октомври миналата година, когато излезе от дома си на улица "Оборище" 38 в Бургас. На 25 август тази година останки от тялото на Бахлова бяха намерени заровени в Парцел 12 в бургаските гробища. Според разследващите тялото на Бахлова е престояло повече от три месеца в бидон със силна киселина в частно жилище, после бидонът е бил преместен в търговски обект. След това са предприети действия за прикриване на престъплението.

Към момента обвиняем за убийствата на брокерката на неджими имоти и строителния работник е Станимир Рагевски.