Служители на пощенски клон в Италия бяха държани за заложници около седем часа от мъж, който протестираше срещу неотдавнашното си осъждане на 19 години затвор за участие в престъпна група, предаде ДПА.

Франческо Амато, който в сряда е бил осъден за принадлежност към мафиотската организация Ндрангета, се предаде на полицията.

Тази сутрин Амато взе за заложници петима служители на пощенски клон в квартала Пиеве Модолена на град Реджо Емилия след като нахлу в сградата с кухненски нож и с викове аз съм този с 19-годишната присъда, ще ви убия. Той  освободи всички клиенти, а след това пусна и една служителка, на която й прилошало и бе откарана с линейка.

Снимка: АР/БТА

Друга заложничка каза по телефона за телевизия РАИ, че Амато бил "доста спокоен", но бил въоръжен с нож и настоявал да разговаря с вътрешния министър Марио Салвини.

Началник на карабинерите заяви за АНСА, че полицейските преговарящи убедили Амато да се предаде, като използвали факта, че той е дълбоко вярващ католик.

Снимка: АР/БТА

Амато беше един от 125 обвиняеми, осъдени миналата седмица в Реджо Емилия. Делото е било във връзка с проникването на мафиотската организация Ндрангета в бизнеси в Реджо Емилия.