Вторият избягал от затвора - Радослав Колев, веднъж е правил опит да се свърже с брат си Христо. Това каза пред bTV самият Христо Колев.

Колев и известният бандит в Ботевград Владимир Пелов избягаха преди няколко месеца от Централния Софийски затвор. Преди няколко дни Пелов бе убит от криминално проявен мъж от Ботевград, а Колев е в неизвестност.

Бащата на Радослав пък вярва, че синът му е още жив. Семейството обаче твърди, че не знаят къде се намира Радослав.

Ангел Колев е видял сина си за последен път през март. Договарят се следващото свиждане в затвора да е на рождения му ден - 22 април. Радослав обаче бяга преди това.

"Ако има нещо в главата, трябва вече да е минал границата. Ако остане тук, рано или късно ще го хванат", категоричен е бащата Ангел Колев. Той твърди, че Радослав нито веднъж не се е свързал с него по телефона.

"Не е толкова тъп да ми звънне по телефона, знае, че ще го засекат. А и покрай нас е пълно с полиция", каза Ангел Колев.

След бягството бащата е разпитван няколко пъти в полицията. Другия му син - Христо, също - вчера за последен път, но се прибира с медицински документ за побой.

Христо признава, че веднъж Радослав се е опитал да се свърже с него.

"Една жена ми се обади от непознат номер и ми направи среща. Но като отидох там, имаше патрулка и не се появи", заяви братът на избягалия затворник.