Това съобщи по Нова телевизия главният секретар на МВР Калин Георгиев, по повод изявленията на Петров, че срещу него се готви покушение, в което могат да участват служители на МВР.

На Алексей Петров е било разрешено от прокуратурата да пътува до Пловдив по лични дела. По време на пътуването той бил спрян от патрул на КАТ, които, след като го разпознали, му поискали документ, разрешаващ напускането на дома му.
Алексей Петров е под домашен арест след като на 12 октомври съдът измени мярката му за неотклонение. Преди това той прекара 8 месеца в ареста и направи редица опити да излезе на свобода.

Според Калин Георгиев при проверката от Петров не поискал да покаже въпросния документ. Все пак катаджиите освободили видния арестант, но сигнализирали ръководството на МВР. Главният секретар на МВР не скри, че е нахокал полицаите, но в крайна сметка приел обяснението им, че с опитите за скандали Петров е търсил медиен шум. Калин Георгиев не съобщи кога е станала случката с бившия съветник в ДАНС.
В петък пак по Нова телевизия Яне Янев обяви, че ще помоли прокуратурата да освободи Петров, за да може той да присъства на неговия годеж.