Около 300-400 000 лева са отмъкнали при обира на инкасо автомобила, паркиран на паркинга на голям супермаркет в 11.00 часа предиобед в сряда във Враца. Това съобщи директорът на ОД на МВР в града, старши комисар Цвятко Нинов на брифинг заедно с представители на прокуратурата. 

Не е ясно още дали те са разбили ключалките на колата, или тя е била отключена, докато двамата охранители са били в супермаркета. Няма как да се провери и на видеозаписи, тъй като магазинът не е разположил камери на паркинга.

Свидетели обаче има и те се издирват, обясни шефът на врачанската полиция.

По думите му е било изгубено ценно време от половин час, докато отговорникът за фирмата в СОТ 161 позвъни на полицията за обира.

Кражбата е станала около 11.00 часа, а едва в 11.27 служителят на СОТ 161 се е обадил на МВР. Това е станало, след като първо той се е озовал на мястото на кражбата.

"Автомобилът е бил паркиран около 10.45 часа на паркинга. Служителите са влезли в магазина за извършване на инкасова дейност и при излизането им е направило впечатление, че ключалката на страничната врата е била взломена или отключена. Виждат, че парите в автомобила ги няма", заяви старши комисар Нинов.

"Работим по различни версии", уточни той. Шефът на полицията обясни, че към момента няма и информация колко души са били крадците. 

"Конкретен заподозрян няма. Извършителите се издирват. Става въпрос за кражба, а не за грабеж. Няма насилие върху служителите и всичко е станало доста потайно", каза още комисар Нинов.

"Има свидетели, забелязано е лице. Издирваме свидетели, има хора, които дават определени данни", добави полицейският шеф.

"Най-вероятно са се оттеглили с автомобил", каза още той, като поясни, че затова първата работа на полицията след сигнала е била да заварди всички изходи на Враца.

Случаят е под надзора на Районна прокуратура - Враца.