Беше с майката и двете деца, но други хора не е имало. Майката, която видях, е майката на двете деца. Тя е съпруга на починалия. Жената беше до колата с едно от децата на ръка. Беше уплашена и плачеше. Това разказа пред bTV един от охранителите на затворения комплекс в столичния кв. "Горна баня", в който снощи бе застрелян 50-годишният Мартин Божанов-Нотариуса. Комплексът е на територията на бившите дипломатически тенискортове.

Сигнал за убийството е подаден малко преди 19.30 часа снощи.

"На мен живущи в комплекса ми се обаждаха, че чуват изстрели. Но не е ясно откъде е стреляно", добави охранителят пред Нова телевизия.

По първоначални данни на разследващите куршумите, убили Божанов, са попаднали в тялото и вероятно в главата му. Цяла нощ екипи на полицията извършваха оглед на място.

"Установяват се свидетели, очевидци. Умоляваме гражданите, ако разполагат с някаква информация, да ни съдействат. Това в момента се работи. Изяснява се. Все пак е извършено тежко престъпление. Всички сили за вдигнати на крак. Работим, за да установим извършителя на убийството", каза главният секретар на МВР Живко Коцев.

От своя страна градският прокурор на София Илиана Кирилова заяви пред журналисти, че убитият е известен на прокуратурата.

"Този човек, аз доколкото знам, е бил в годините интересен покрай делото "Крашевски". В момента служебно ми е известно, че в Софийска градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати", допълни Кирилова.

По думите й, по случая се разпитват свидетели и се работи усилено.

"По делото се работи, разпитват се свидетели, установяват се и други неща. Това, което мога да кажа, е, че ще видя на какъв етап е делото, но знам, че се работи усилено, включително и за имотни измами. Имаме сигнали, подадени от магистрати, които не са прокурори, за отправени заплахи към тях", каза още Кирилова.

Тя не потвърди изтеклата в някои медии информация, че убитият е свързан с прокурорски рекет.

Мартин Божанов е известен покрай откраднато през 2004 година дело от Върховния касационен съд срещу Слави Крашевски, нотариус с отнемани права и десетки наказателни производства. Делото изчезва от адвокатската стая на съда по време на обедната почивка, заедно с оригинални документи по него. За кражбата е водено досъдебно производство срещу човек на име "Мартин Божанов" и негов роднина с име "Бойко Божанов", но за изхода на делото няма данни.