И тримата гранични полицаи, задържани в Малко Търново, ще бъдат освободени без да им бъдат повдигнати обвинения поради липса на достатъчно доказателства, съобщава bTV, цитирайки свои източници.

Тримата граничари са арестувани за 24 часа веднага след края на работната им смяна. От МВР и от прокуратурата в Бургас отказаха официална информация. По информация на източниците на медията са извършени обиски на няколко адреса, а разпитите на служители са продължили през целия ден.

Единият от задържаните е началник на група в ГПУ-Малко Търново и е бил следен от дирекция "Вътрешна сигурност" от няколко месеца.

За подобна разработка, по която все още тече разследване, спомена и вътрешният министър Иван Демерджиев при посещението си в Бургас в началото на месеца.

"Ще се докладват на Окръжна Прокуратура - Бургас други случаи и специални разузнавателни средства, които касаят действия на гранични полицаи, свързани с отнемане на вещи и пари от незаконно проникнали имигранти на територията на страната. Всички, които са извършили подобни деяния, ще бъдат установени, ще им бъдат наложени съответните наказания, каза на 3 ноември вътрешният министър Иван Демерджиев.

По-рано от МВР съобщиха, че причина за арестите, които са извършени след приключване на смяната на служителите на вътрешното ведомство, е "нерегламентирано поведение по време на дежурство".