За момента няма заподозрян за убийството на Алексей Петров. Това заяви на брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

"Текат оперативно-издирвателни мероприятия. Има множество установени факти и обстоятелства, които следва да бъдат щателно проверени", уточни Стоянов, цитиран от БТА. Той увери, че по случая работи голям екип от криминалисти, който е в тесен синхрон с наблюдаващия прокурор. "Всички версии са възможни и ние работим по тях", каза още министърът.

Калин Стоянов подчерта, че не се е познавал и срещал с жертвата на убийството.

Алексей Петров беше застрелян на 16 август в столичния кв. "Драгалевци". Инцидентът е станал в 12:20 часа. При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с него. Тя е настанена в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) "Н. И. Пирогов". От болницата съобщиха, че след предприетото лечение животът й е вън от опасност.

Вътрешният министър коментира темата на брифинг пред медиите в Министерския съвет, на който мотивира предложението до президента да освободи от поста главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Калин Стоянов заяви още, че на този етап не може да се потвърди разпространена в медиите информация за настъпила смърт в Обединените арабски емирства на бившия шеф на столичното следствие Петър Петров:

"На няколко пъти получаваме такава информация. От "Интерпол" все още нямаме, но през Консулска служба, до момента, тази информация не се потвърждава. Ако не всеки ден, през ден получаваме информация, свързана с казуса. До момента нямаме потвърждаване на тази информация, която излезе в медиите".

Срещу Петров има издадена европейска заповед за арест. Обявен е за международно издирване през Шенгенската информационна система. Той е с повдигнати обвинения по делото "Осемте джуджета", а преди това бе разследван и за изнудване и незаконни записи.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО