Поредно нападение на мъжа, който заплашва с пистолет хора в Борисовата градина в София. Освен че размахва газово оръжие, Димитър Кисьов, който е председател на Комисията по планинско бягане, беше изрисувал дърветата в парка с кървави кръстове. Преди ден е напръскал със спрей мъж, който е разхождал кучето си в парка, съобщи Нова телевизия.

Жалбите до полицията и общината са многобройни, но вече втора година няма кой да спре бившия атлет. Красимир Желязков разхождал кучето си в Борисовата градина, когато бил нападнат от треньора по планинско бягане Димитър Кисъов.

"Извика: "Прибери си кучето!". Аз го извиквам и продължавам. Кучето идва зад мен и в един момент се обръщам да го видя дали приближава и виждам как той му нанася огромен ритник исе обръщам да го питам: "Какво става". Както го питам, той се развиква", каза Желязков.

Красимир пада на земята, напръскан е с лютив спрей.

"Десетина минути бях на колене. Опитвах се да се освестя. То е кошмарно, не го пожелавам на никого. Явно с лютиви чушки ли, цялото ми лице гореше. Очите, аз ги затварям, защото ако ги отворя, то е страхотна болка", каза още Желязков.

За лош късмет, в Борисовата градина нямало други хора.

"След това, без да виждам, заедно с кучето, успях да стигна с огромни затруднения до охраната на руското посолство и благодарение на добротата на този човек, той ме закара до нас, защото аз не виждах нищо", каза още Желязков. Прегледан е в болница, извадил си е и медицинско. Мъжът е пуснал жалба, както в полицията, така и в общината.

Сигналите срещу Димитър Кисьов вече са десетки.

"Включително в "ИСУЛ" казаха: "Да, то имаше един такъв случай около Нова година". В полицията ме питат: "Пак ли този?", заяви Красимир Желязков.

През 2018 г., бившият атлет Димитър Кисьов заплашваше с пистолет хора в Борисовата градина, изрисува и част от дърветата с кървави кръстове. 

"Удари кучето, извади един пистолет, който аз не знаех какъв е и стреля два пъти по животното. Оказа се, че е имало преди това жалби от някакви ученици, учител", каза една от потърпевшите.

Въпреки десетките жалби, засега на Кисьов са съставяни само актове от общината, затова че унищожава дърветата в Борисовата градина. Материалите са изпратени в съда, правена му е и психиатрична експертиза. Тя е показала, че мъжът е вменяем. Страхът у хората обаче става все по-голям.

"Има и свастики. Това е убийствено, да срещаш по дърветата свастики. Много е мъчително за всички нас. Страхуваме се, озърташ се, притеснен си, уплашен си. Гледаме да се събираме. Като видиш някой, се радваш, за да с успокоиш". "Това е терор над всички хора, които се разхождат тук. Той напада млади майки с деца", добави Красимир Желязков.