Недекларирана валута с левова равностойност над един милион лева откриха митничарите на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната. Общото количество на откритата валута е 174 950 евро, 312 500 британски и 390 шотландски паунда или 1 044 485 лева.

По случая е привлечен като обвиняем турски гражданин на 36 години, се посочва в съобщение на Районната прокуратура в Хасково. 

На ГКПП-Капитан Андреево на 7 ноември, за излизане от България в посока към Турция пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, управляван от А.Е., на 36 г. Той пътувал от Германия за Турция през България. При извършена проверка на полуремаркето, във фабрична кухина митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас при Агенция "Митници" намерили недекларирани парични средства в различна валута в особено големи размери.

И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград.

На 26 октомври имаше подобен случай на ГКПП-Капитан Андреево. Тогава турски гражданин бе привлечен като обвиняем за недекларирана валута на обща стойност 280 324 лева. Парите бяха открити при проверка на хладилното полу ремарке във фабрична кухина на товарен автомобил, излизащ от България към Турция.