В ареста за 72 часа остава мъжът, вилнял с нож в приюта на Отец Иван. Районна прокуратура – Елин Пелин разследва инцидента с хулиганско нападение в Дома за сираци в с. Нови хан. Агресивният мъж ще отговаря и за съпротива срещу органите на реда. 

26-годишният нападател рани с нож Отец Иван и негов помощник, който бе приет в болница с прорезни рани. Според разказите на Отец Иван, мъжът влетял в двора на Дома за сираци, където се намирали майка и дете. Нападателят е баща на детето. Започнал да заплашва жената. Отец Иван и пострадалият му помощник се опитали да я защитят.  

"Влиза един младеж разярен отвънка и тя като видя: "Олеле, детето ми!". Взе да пищи. Той ѝ се е обаждал по телефона и ѝ е казвал, че ще дойде и ще вземе детето и нея ще я заколи. Той скочи и аз, за да я предпазя, застанах пред тях. Дойде и Атанас и двамата се сбиха. Аз скочих да ги развардя и после той рипна връз мене и така едно такова, не знаеш кой кого бие", каза свещеникът, цитиран от БНТ и bTV.

След като той и младият мъж са ранени, се намесват и други хора и така са предотвратени по-тежки последствия. Въпросната жена, която се казва Павлина, пък сподели, че бившият й приятел няколко пъти я е заплашвал и се е опитвал да я напада.

"Посягал е на мене, посягал е на детето. Няколко пъти му казах, че не искам да съм с него, но той ме заплаши, че ще ми вземе детето, ще направи да ме изгонят от тука нарочно, за да сме на улицата, за да го вземат малкия. Аз отказах с него да скитам и поради тази причина той полудя". Майката показа снимка на мъжа.

 Самият нападател също е бил в този дом, но е изгонен. Отец Иван каза, че причината е, че са го хващали с наркотици.

По-рано от МВР съобщиха, че 26-годишният мъж е криминално проявен. След нападението се опитал да избяга, но бил заловен. Установено е, че е бил пиян и под въздействието на дрога.