Пиян мъж намушка друг в приюта на отец Иван в село Нови хан. Самият свещеник също е пострадал при опит да предотврати по тежки последици.

Около 15.10 часа на спешния телефон 112 бил подаден сигнал за мъж, предизвикал скандал в приюта, където пребивавала майката на сина му. Жената била там заедно с детето, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На място незабавно са изпратени служители на Районното полицейско управление в Елин Пелин, които установили, че под въздействието на алкохол и наркотични вещества, 26-годишният нападател е нанесъл лека порезна рана в областта на плешката на работещ в приюта мъж, който се е опитал да го отпрати.

Лека порезна рана по ухото е получил и отец Иван, който му се притекъл на помощ.

Извършителят е криминално проявен. Той е опитал да избяга, но е задържан за 24 часа. Полицаи продължават да изясняват случая на място, уточниха от МВР.

По неофициална информация на Канал 3 детето било в приюта заради тормоз, а бащата първо се скарал с майката, след което се нахвърлил на друг обитател на приюта.

Наръганият мъж е откаран от екип на Спешна помощ в болница "Св. Анна".

"35-годишен мъж е докаран в болницата с прорезна рана в лявата част на гърба. Прегледан е, оказана му е първа помощ и няма опасност за живота му", обясниха пред Dir.bg от лечебното заведение. 

Пострадалият е бил помощник на свещеника.

Там очакваха да бъде транспортиран и самият отец Иван, въпреки че по първоначална информация неговата травма е лека. Той обаче е отказал да бъде транспортиран до болница, оказана му е помощ на място.      

Това не е първият подобен инцидент в местата, в които отец Иван се грижи за бедни хора. През март 22-годишно момче беше наръгано по време на скандал в комуната в монтанското село Якимово.