Имам няколко удара в лицето, в челюстта и на други части от тялото. Той в началото директно си каза, че иска сексуален акт с мен. В прав текст каза: "Сега ще те изнасиля." Това сподели пред България он еър столичната адвокатка Валентина Каменарска, която бе нападната в офиса си в опита да бъде сексуално малтретирана.

"Битката с нападателя се водеше в по-голяма част на интелектуално ниво. Опитах се през цялото време да го разсейвам и разконцентрирам. Като му говорех, той се разсейваше", обясни тя.

Както е известно, нападателят Евгени Костов остава в ареста с мярка за неотклонение - задържане под стража.

Инцидентът стана миналият четвъртък, когато 35-годишният Евгени Костов се опита да изнасили адвокатката, чиито услуги е ползвал повече от 8 пъти. Той я заключил в банята на кантора ѝ, където повече от час упражнявал физическо насилие над жертвата си.

След задържането си Костов каза, че не си спомня за това си деяние, а пред съда обясни, че страда от параноидна шизофрения и на два пъти е лежал в държавна психиатрична болница "Свети Иван Рилски".

По думите на адвокат Каменарска решението на съда да остави Костов зад решетките е правилно, защото нападателят ѝ е опасен за обществото.

"Цялата му постъпка бе обмислена. Той влезе през вратата, държеше се необичайно. Отвори вратата на банята, дойде при мен, вдигна ме и ме вкара там. Бяхме в банята в продължение на час. Тъй като блокът е необитаван и има само работници, аз крещях и виках за помощ, но никой не дойде", обясни нападнатата адвокатка.

Тя допълни още, че в процеса на нападение е била съблечена, като някои от дрехите са били разкъсани, но до изнасилване не се е стигнало.

Тя не поиска да коментира случая с нападнатия екип на България он еър, който отиде да отрази нападението.

Все пак Каменарска каза, че не подкрепя насилието, защото журналистите са били там на място, за да си свършат работата.