31-годишен мъж от град Пазарджик е бил смъртоносно намушкан с нож в събота вечерта. Убийството е станало на улица "Болнична" 36, в апартамент на 5-тия етаж. Блокът се намира срещу МБАЛ - Пазарджик. Пристигналият екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта на Николай Шкодров. Той е бил промушен с нож в сърцето.

Извършителят на убийството е задържан, съобщи говорителят на полицейската дирекция Мирослав Стоянов.

Убийството е битово убийство, под въздействие на алкохол. Убиецът е 52-годишният Иван Н., който е криминално - проявен и осъждан, като пиел ставал скандалджия. Той е собственик на апартамента, където е извършено тежкото престъпление.

Безжизненото тяло на Николай Шкодров е открито след сигнал на съседи малко след 21 часа. Първоначалният оглед показва, че младия мъж е убит с нож. Според събраните данни, часове преди престъплението компания се събира в апартамента на убиеца да хапне и пийне. В един момент, под влияние на изпития алкохол, избухва скандал между домакина и 31-годишния Николай. Тогава 52-годишният Иван грабва кухненски нож и намушква опонента си, който умира на място. На убийството е имало очевидци, които вече са установени. При огледа е станало ясно, че са правени опити за прикриване на престъплението, като нескопосано е бърсана кръвта на убития. Няколко часа след  убийството извършителят е задържан в близост до блока, където е извършил престъплението.

Извършителят е в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Работата по разследване и документиране на дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.