Голямо количество дизелово гориво без документи за произход и платен акциз е иззето при специализирана операция по противодействие на битовата престъпност в Дупница, съобщиха от МВР.

Вижте снимки >>

Акцията е проведена от служители на ГД "Национална полиция", РПУ-Дупница и представители на Агенция "Митници" под ръководството на прокуратурата.

Проверено е хале в складова база, използвана за ремонт на автомобили. В помещението полицаите открили и иззели 3616 литра дизелово гориво, за което не са били представени документи за произход и платен акциз. Дизеловото гориво било съхранявано в 3 еднотонови съда и метална цистерна, към която бил прикрепен измервателен уред и пистолет за зареждане.

В полицейския арест са задържани двама мъже - на 27 и 71 години.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под прякото наблюдение на прокурор от РП -Дупница.

По неофициална информация сервизът и дейността на незаконната бензиностанция са контролирани от Васил Капланов-Каплата, който е в ареста и е заподозрян и за отвличането на 43-годишния Янек Миланов.