Банковият клон в Несебър, в който проникнаха крадци в петък сутринта, е обиран и преди. Това разказаха пред Нова телевизия живеещи в района. Към момента официална информация за откраднатата сума няма, но според неофициални източници тя е почти 100 хиляди лева.

Банковият клон се намира на централна улица в новия Несебър, на метри от сградата на общинския съвет и на метри от десетки денонощни заведения и магазинчета. Нищо от това обаче не е попречило на крадците да действат. Сигналът за банковия обир е подаден в около 5,30 сутринта в петък, от съседи, които са чули странен шум. Днес никой не желае да говори, предпазливи са и работещите наоколо.

В момента на вратата на банката има бележка, че клиентите могат да използват банков клон в Поморие поради неотложен ремонт. Неотложният ремонт е заради разбитата стена на банката, през която са влезли обирджиите.

Според съобщението от полицията крадците са проникнали през малко прозорче в офис на агенция за недвижими имот. Пробили стената, влезли в банковия клон, откъдето взели парите и изчезнали. Собственици и служители в околните заведения разбрали като видели полицията.

Според неофициална информация крадците са били двама. Полицията е иззела всички записи от охранителни камери на банката и в района.